Váci Robotika Labor

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » Váci Robotika Labor » Tanári tanfolyam (csak olvasható) » Szerszámok


Szerszámok

Posts 1 to 5 of 5

1

Az itt felsorolt szerszámok és kiegészítők NEM kötelezőek! De miivel szóba kerültek ezért ide gyűjtöm majd, hogy én mit használok, vagy ismerek

Nem a legprofibb de szerintem jól használható és nem is vészesen drága. Hasonló áron láttam nemrég a Tesco-ban is. Hegyeket érdemes venni hozzá, legutóbb 1200 Ft körül volt...
Forrasztóállomás: Fahrenheit analóg forrasztóállomás

Kis alkatrészek forrasztásához elengedhetetlen a forrasztópaszta, vagy "kenőcs" (nagyon sokáig elég, a helyi elektronikai boltban is kapható) Forrasztópaszta,

Bár én sem vagyok profi, de ha jelzitek szívesen tartok forrasztási "bemutatót"

Kis csavarhúzó, belsejében bit fejekkel: Bitfejes kis csavarhúzó
... de én tuti nem ilyen drágán vettem... valamelyik barkácsáruházban találtam a "kilós" termékek között... (és persze az enyém nem is márkás, de attól még arra jó amire kell)

Alkatrész "azonosító" kütyü: LCR-T4 - Ebay-en olcsóbban is megkapható. Nagyon hasznos szerkezet, főleg ránézésre teljesen egyforma alkatrészek (3 lábúak) megkülönböztetésére. Inkább már haladóknak ajánlott, de azoknak nagyon :) Ha egyszer vesz valaki ilyet, vegyen hozzá dobozt is... nekem 3 hónapig porosodott doboz nélkül mire találtam hozzá.

A lista majd még bővül... :)

0

2

Mostanság került forgalomba egy mini "labortápegység".

Egyenlőre csak Ebay-en találtam meg, itthon még nem:
https://www.ebay.com/itm/DC-DC-Adjustab … Swk~ZaGarY

A lényege: rákötünk a bemenetére egy fali dugasztápot (5 és 23V között bármilyet) és a kimenetén beállítható, hogy hány volt feszültség jöjjön ki (maximum annyi amennyit beleengedtünk) A kijelzőjén látható a beállított feszültség és a pillanatnyi áramfelvétel.

Nagyon hasznos az ilyesmi kísérletezéshez, mert látjuk, hogy pontosan mennyi áram halad át a rendszeren ami sokszor életmentő lehet az alkatrészekre nézve. :)

Persze ez messze nem olyan profi mint egy rendes labortáp (ami 20ezer Ft-től indul), de az általunk használt feszültségekhez és áramfelvételhez elég. Én is építettem pár éve egy hasonló mini tápot magamnak itthonra, de az csak analóg - tehát tekergetős (úgyhogy én tuti beszerzek egy ilyen digitálisat, mert ennyi pénzért nagyon megéri)

0

3

András, van linked hozzá, hogy lássuk, mit találtál?

0

4

Igen:
Ebay Link

Én úgy gondolom, hogy régi laptop táppal a legjobb meghajtani, az 19V körüli feszültséget ad, és 3A körül terhelhető.

0

5

Ma láttam a váci Lidl-ben olyan nagyítós - ledes "finommechanikai nagyítót" (csipeszes "harmadik kéznek" is szokták hívni) amit én is használok:
https://kepkuldes.com/images/09fb10c730c56a91ccf4ceea4fc5d654.jpg

Én pedig beszereztem egy elemes forrasztó pákát ugyanott "vészhelyzet esetére" :)

0


You are here » Váci Robotika Labor » Tanári tanfolyam (csak olvasható) » Szerszámok